0-24  ›  +36 30 929 7006

Hevederzár szerelés

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

Az alábbiakban összeszedtük a hevederzárakkal kapcsolatos mindennemű szolgáltatásunkat. A típus-megjelölések, a képek, a leírások segíthetnek a tájékozódásban!
Ahol tudtunk, árat is feltüntettünk, hogy fel tudjon készülni a várható költségekre.

Hevederzár szerelés szolgáltatásaink

Hevederzár szerelés

Sokféle márkájú és típusú hevederzár van a piacon. Van vízszintes, függőleges, kereszt hevederzár. Van féloldalas hevederzár, van egyszárnyú ajtóra-, kétszárnyú ajtóra való heveder. Van garázsajtóra, vagy teraszajtóra, esetleg ablakra való hevederzár. A választék óriási; csakúgy, mint a minőség és a biztonsági szint.

Hevederzár csere

Komplett hevederzár cserére ritkán van szükség, hiszen külön a zárbetét is cserélhető - legtöbbször annak van baja. Egy-egy betörés, vagy betörési kísérlet után előfordul, hogy a hevederzár rudazata sérül, de nem jellemző. Van olyan eset, amikor belül forgatógombos a hevederzár, ami vagy régi „Miskolci”, vagy régi „Presidium” típusú. Ilyen esetben fel szoktuk ajánlani, hogy átalakítjuk a régi szerkezetet kívül-belül cilinderessé, vagy a megfelelő új típust rakjuk a helyére. Ennek a megoldásnak alacsonyabb a biztonsági szintje egy „Biztibuk”, vagy „Mottura” hevederzárhoz képest, de esztétikailag kifogástalan, mert minden furat ugyan ott lesz és az ellendarabok is a helyükön maradnak.

Hevederzár javítás/karbantartás

A hevederzárak mozgó alkatrészeket tartalmaznak, így igénylik a rendszeres karbantartást. A körülményektől és az igénybevétel nagyságától függ, hogy erre milyen gyakran van szükség. Általában 1 évet szoktunk ajánlani. Megfelelő karbantartás mellet egy hevederzár élettartama 15-20 év is lehet. Amennyiben nem tartják be a karbantartási javaslatot, úgy szükség lehet a hevederzár javítására, alkatrészek cseréjére. (Érdemes időben hívni a zárszerelőt, mert így el lehet kerülni egy esetleges zárcserét!)

Hevederzár nyitás

A heveder, vagy a zárbetét meghibásodása, rongálása következtében szükség lehet a zár nyitására. Ugyancsak előfordul, hogy nincs meg a zár kulcsa. Egy komoly műszaki tartalmú hevederzár nyitását is el lehet végezni szakszerűen, melynek következtében az anyagi kárt redukálni lehet a szükséges-elégséges mértékben. Ha felkészült szakember végzi a nyitást (a megfelelő szerszámokkal), akkor nem kell komplett zárat cserélni, hanem elegendő csak a zárbetétet.

Hevederzár gyártás egyedi méretre

Előfordul, hogy olyan ajtóra szeretnének hevederzárat szereltetni, amelyre egyik előre gyártott méret sem alkalmas. Ilyen esetekre tartunk univerzális hevederzárakat, melyeknek rudazata az ajtó méretéhez igazítható. Amennyiben ez sem alkalmas az ajtóra, úgy lehetőség van egyedi méretű hevederzár gyártására is. Ennek hátránya, hogy a gyártás, felületkezelés legalább 1 hetet vesz igénybe. Előfordul, hogy a hevederzár jó az ajtóra, de az eredeti ellendarabjaival szerelve (amibe „kapaszkodik” a rudazat) nem állna ellen megfelelően egy esetleges feszítésnek. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy lakatosműhelyünk egyedi konzolt gyárt, a helyszíni adottságoknak megfelelően.